2009. december 1., kedd

TÁMOP nyitórendezvény

clip_image002[7]

2009. augusztus 1-től általános művelődési központtá alakult Vértesacsa általános iskolája, óvodája, könyvtára és művelődési háza. Szeptember 26-án felvettük településünk híres gyógyszerészének, Kazay Endrének a nevét. Ezzel intézményük új neve: Kazay Endre Általános Művelődési Központ.

Célunk egy olyan komplex intézmény létrehozása, amelyben a település lakói megtalálhatják a koruknak, érdeklődési körüknek megfelelő elfoglaltságokat, szórakozási lehetőségeket, valamint tanulni, művelődni tudnak.

A község könyvtárát az új iskola épületébe költöztetjük, melynek munkálatai már javában zajlanak. Ezzel a művelődési központ elhelyezkedését tekintve is a falu központjában, egy helyen lesz.

Szeptemberben már elindítottunk olyan délutáni szabadidős elfoglaltságot jelentő sport és kulturális foglalkozásokat, melyek közül sokan választhatnak, és sokan élnek is már a választás lehetőségével.

A kultúrházba szervezett foglalkozások még az iskolában kerülnek megrendezésre, mert a művelődési házunk jelenlegi állapota sajnos nem teszi lehetővé azok lebonyolítását.

Intézményünk a szerkezeti átalakulás mellett célul tűzte ki a belső, módszertani, szakmai megújulást is. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által felkínált pályázati lehetőséget kihasználva sikerrel pályáztuk meg, a Társadalmi Megújulás Operatív Program; Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben (TÁMOP-3.1.4) kiírt pályázatot. Az elnyert támogatás összege 15 millió forint. A pályázaton nyert támogatás lehetőséget biztosít intézményünknek arra, hogy a kitűzött céljainkat megvalósíthassuk. hiszen az összeg a programban résztvevő pedagógusok szakmai továbbképzésére, a kompetencia alapú oktatás módszereinek elsajátítására, alkalmazására, illetve az oktatást segítő és hatását fokozó eszközök beszerzésére fordítódik. Az új módszereken alapuló oktatás a nevelőknek egy sokkal munkásabb, a diákoknak pedig színesebb, érdekesebb és hatékonyabb oktatást biztosít.

Nyitórendezvény a Kazay Endre Általános Művelődési Központ Általános Iskolájában

A Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben (TÁMOP-3.1.4/08/2-2009-0075) program megvalósítását megalapozó rendezvényünk volt a 2009. november 21-én megtartott nyitórendezvény.

A rendezvény célja, hogy a projektben érintettek mindegyike megismerje a pályázati innováció célját és eszközrendszerét, a projekt szakmai tevékenységeit, a fejlesztés céljait, irányvonalait, a tervezett tevékenységek főbb irányát, azok megvalósulásának várható eredményeit.

Meghívottak:

  • Valamennyi pedagógus (függetlenül attól, hogy részt vesz-e a projekt megvalósításában vagy nem)
  • Az iskolai Szülői Munkaközösség minden tagja
  • A fenntartó önkormányzat képviselői
  • A Német Kisebbségi Önkormányzat képviselői
  • Az intézmény egyéb partnerei
  • A diákönkormányzat képviselői
  • A projektben érintett tanulók szülei

A rendezvényt Vuityné Sárándi Klára intézményvezető nyitotta meg. Köszöntőt Széll Ferenc Vértesacsa Község Önkormányzatának polgármestere mondott. Ezt követően két meghívott előadónk adott részletes tájékoztatást a projekt bevezetésének és megvalósulásának jelentőségéről, szükségességéről, és a gyakorlati tapasztalatokról.

Előadók:

Galambos Zsuzsanna
projektmenedzser
Az előadás címe:
A kompetencia alapú nevelési program bevezetése a TÁMOP 3.1.4 pályázat keretében
Sipos Imre
Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnázium igazgatója
folyamat tanácsadó
Az előadás címe:
A kompetencia alapú oktatás gyakorlati tapasztalatai

clip_image002[9]
Fotók a rendezvényről az alábbi logóra kattintva tekinthetőek meg.

tamop_logo2 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap
társfinanszírozásával valósult meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése