2010. november 29., hétfő

Tanulói laptop program a vértescsai iskolában

 

Projektnyitó rendezvény

A Kazay Endre ÁMK Általános Iskolája sikerrel vett részt a TIOP 1.1.1 jelű, „ A pedagógiai módszertani reformot támogató infrastruktúra fejlesztése ( tanulói laptop program) pályázaton.

A támogatás célja az egész életen át tartó tanulás képességének fejlesztése, a kompetencia alapú oktatás elterjesztése, a problémamegoldó gondolkodás fejlesztése. Ezek együttesen járulnak hozzá a foglalkoztatási helyzet javításához.

Kiemelt célja az informatikai eszközellátottság fejlesztése. Biztosítja az egyenlő hozzáférést, és az egyenletes területi elosztást. Fontos eleme az infokommunikációs eszközök alkalmazása, lehetőség szerint úgy, hogy minden tanuló saját gépén dolgozhasson a tanórákon. Korszerűsíteni kívánja a az iskola számítógép állományát, és segítséget nyújt a pedagógiai feladatok igényeinek kielégítéséhez. A hagyományos frontális osztálymunka mellett a hangsúly az egyéni és egyedileg szervezett csoportos tanulási folyamatra helyeződik. További előnyként értékelendő az elektronikus mérés és értékelés, az elektronikus oktatási adminisztráció lehetősége is. Elérhetővé válik a digitális tananyagok és tankönyvek használata oly módon, hogy minden tanuló saját egyéni képessége szerint haladhat.

Az iskola a pályázattal 59 db tanulói laptopot, 5 db tanári gépet, hálózati routert és a hozzájuk tartozó kiegészítő eszközöket nyert.

A projekt megvalósítása a 2010-2011. tanév feladata lesz.

A pályázat projektindító összejövetelét 2010. november 29-én 16.30 órakor tartottuk az általános iskolában.

A rendezvényt Kovács Zoltán polgármester nyitotta meg, a projekttel kapcsolatban előadást tartott Vuityné Sárándi Klára intézményvezető.

 

Kattintson a képre!

PB290639

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése